Am anunţat încă de anul trecut că DFDS era interesat de afacerea internațională de transport rutier de mărfuri a grupului turc Ekol Logistics, iar achiziția fusese deja aprobată în iulie de autoritățile turce de concurență (vezi AICI). Acum, compania daneză DFDS anunță achiziția companiei turcești de transport, întărind activitatea pe coridorul intermodal dintre Turcia și Europa. Finalizarea tranzacției este așteptată în T4 2024, după aprobarea de către autoritățile de supraveghere a pieței.

Prețul achiziției este de aproximativ 260 de milioane de euro și include rețeaua internațională a Ekol Logistics, care se extinde în zece țări europene. Compania turcă, specializată în transporturi între Turcia și Europa, are 3.700 de angajați și a generat o cifră de afaceri de aproximativ 470 de milioane de euro în 2023. Mai mult de jumătate din livrările Ekol sunt intermodale și utilizează combinații de transport rutier, maritim și feroviar. În același timp, Ekol este cel mai mare client din rețeaua mediteraneană a DFDS. „Achiziția reprezintă o potrivire strategică excelentă pentru DFDS”, explică Torben Carlsen, CEO al companiei daneze. „Transportul unor volume mari în mod fiabil și eficient, folosind combinații de drum, feribot și cale ferată, este afacerea noastră de bază. În plus, credem că rolul Turciei ca centru de producție pentru Europa va deveni și mai puternic în viitor, deoarece nearshoring-ul aduce lanțurile de aprovizionare mai aproape de piețele finale.”

DFDS crede că piața de transport între Turcia și Europa este de așteptat să crească în medie cu 14% pe an până în 2028. În acest context, DFDS poate oferi clienților finali servicii end-to-end, inclusiv distribuție și depozitare atât pentru companii turcești, cât și europene.

Achiziția include doar activitățile din afara Turciei, care în viitor vor deveni parte a diviziei de logistică a DFDS. Ekol Logistics continuă în Turcia ca o companie independentă.

Reamintim că achiziția Ekol este cea mai recentă dintr-o serie lungă de achiziții logistice pe care compania de transport maritim danez le-a făcut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut