Volvo Trucks a primit o comandă pentru 100 de camioane electrice de la compania de transport maritim și logistică DFDS. Cu aceasta, DFDS aproape și-a dublat flota de camioane electrice Volvo (225 de camioane), urmând să deţină cea mai mare flotă de vehicule electrice grele din Europa.

DFDS înregistrează o cerere în creștere pentru soluții de transport cu impact mai mic asupra mediului. Ca urmare, compania plasează o comandă pentru 100 de camioane electrice de la Volvo, după ce, anterior, achiziționase un total de 125 de camioane electrice grele de la Volvo.

95 de camioane electrice Volvo sunt operaționale în prezent în Suedia, Danemarca, Lituania, Belgia și Țările de Jos, restul de 30 urmând să fie livrate în 2024. Datorită parcului său de camioane electrice în creștere, DFDS a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu 1.516 de tone până la sfârșitul lui 2023. „Sunt mândru să continui parteneriatul strâns cu DFDS. Creșterea mare a flotei de camioane electrice a DFDS arată că transportul cu emisii zero este o soluție viabilă aici și acum”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Noile camioane electrice vor fi implementate în nouă piețe din Europa, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, Țările de Jos, Belgia și Suedia. Camioanele vor fi modele actualizate și mai eficiente din punct de vedere energetic Volvo FH Electric și FM Electric.

DFDS are în prezent cea mai mare flotă de camioane electrice grele din Europa și este în curs de a-și atinge obiectivul de a avea cel puțin 25% din flota de camioane electrificată până în 2030. „Vrem să conducem tranziția către un transport rutier mai durabil. Flota noastră de camioane electrice în creștere nu va contribui doar la reducerea impactului asupra climei al operațiunilor noastre, ci va permite DFDS să sprijine mai multe companii care doresc să-și decarbonizeze lanțurile de aprovizionare. Cele 100 de camioane electrice noi subliniază angajamentul nostru pentru dezvoltare”, spune Niklas Anderson, EVP, Divizia Logistică la DFDS.

Unele dintre noile camioane electrice vor fi folosite pentru a transporta mărfuri către și de la uzina de asamblare Volvo Trucks din Göteborg.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut