Compania daneză de transport maritim DFDS a anunţat începerea negocierilor cu grupul turc Ekol Logistics privind achiziționarea afacerii sale internaționale de transport rutier de mărfuri. O astfel de combinație de feriboturi de marfă și activități logistice în Marea Mediterană ar replica modelul de afaceri al DFDS în Europa de Nord. Niciun preț nu a fost încă anunţat pentru posibila preluare, parțial ca urmare a modului în care funcționează achizițiile corporative în Turcia.

Din 2018, DFDS operează o rețea de rute de feriboturi de marfă în Marea Mediterană, susținând comerțul între Turcia și mai multe piețe europene prin rute care fac escală în Italia, Franța și Spania. În lumina evoluțiilor geopolitice și a securității și stabilității lanțurilor de aprovizionare, este de așteptat ca şi capacitatea de producție a Turciei și comerțul cu Europa să continue să crească în următorii ani, relatează Fremtidens Logistik.

Potrivit DFDS, dialogul a fost inițiat pentru a dezvolta în continuare capacitatea companiei de a sprijini comerțul și de a consolida produsele și serviciile pentru clienții săi. „Pentru a asigura un dialog strategic eficient pentru toate părțile interesate, a fost depusă astăzi o cerere către autoritățile turce de concurență pentru a obține punctul lor de vedere cu privire la o posibilă achiziție. În Turcia, este posibil și obișnuit să se solicite aprobare înainte de a fi încheiate acordurile finale”, se arată în anunțul companiei.

DFDS subliniază că orice posibilă tranzacție derivată din dialogul strategic cu Ekol Logistics așteaptă, printre altele, rezultatul cererii către autoritățile turce de concurență și aprobarea de către consiliu a termenilor unei tranzacții.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare