CEO-ul DHL nu exclude posibilitatea achiziţiei DB Schenker, după cum se vehiculase în presa germană încă de anul trecut. Prin această mişcare, compania de logistică ar rămâne în sfera statului federal şi, în plus, s-ar crea un colos global ca urmare a faptului că DB Schenker, prezent mai ales în transportul feroviar și rutier și în logistica pentru terți, ar fi complementar DHL, care activează mai ales în transport aerian și distribuția last mile.

În cadrul conferinţei de presă organizată pentru prezentarea rezultatelor financiare ale anului 2022, CEO-ul DHL, Frank Appel, a fost întrebat de către jurnalişti dacă firma pe care o conduce pregătește cu adevărat o ofertă pentru DB Schenker. După cum relatează Trasporto Europa, Frank Appel a răspuns că DHL are o strategie clară de achiziții, care răspunde la trei întrebări: Ne face mai buni? Este ușor de integrat? Ne poate face să creștem? Deci, potrivit CEO-ului, dacă răspunsul pentru DB Schenker este pozitiv la cele trei întrebări, „probabil vor face o ofertă”. Acesta nu a dorit să se angajeze mai mult în discuţie, deoarece, din luna mai, va fi înlocuit de Tobias Meyer care, la rândul său prezent la conferinţă, nu a negat: „Integrarea, fie că este ușoară sau nu, este cu siguranță ceva foarte important în orice scenariu pe care îl evaluăm. Trebuie să fim siguri că se poate face. Strategia de fuziuni și achiziții nu se va schimba.”

DHL este una dintre puținele multinaționale de transport și logistică care ar avea resursele pentru această achiziţie, oferind avantajul păstrării DB Schenker sub controlul statului federal. Apoi, DB Schenker, prezent mai ales în transportul feroviar și rutier și în logistica pentru terți, ar fi complementar DHL, care activează mai ales în transport aerian și distribuția last mile. În acest fel, s-ar naște cu adevărat un colos global.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare