De la 1 ianuarie 2023, DHL Paket va crește semnificativ prețurile pentru clienții business, așa cum a anunțat grupul de logistică din Bonn. Măsura include o creștere semnificativă a prețului de bază și două noi suprataxe. DHL Paket va introduce atât o suprataxă variabilă pentru energie, cât și o suprataxă de vârf.

Valoarea suprataxelor variabile de energie se determină lunar în mod transparent și înțeles pe baza evoluției prețurilor motorinei, gazelor și energiei electrice. Cele trei componente sunt ponderate pe baza mixului energetic al unei emisii medii. DHL Paket justifică suprataxa de energie prin dorința de a se proteja de fluctuațiile costurilor cu energia.

În plus, DHL Paket dorește ca de anul viitor să introducă o suprataxă de vârf de 0,19 EUR per transport, exclusiv în lunile cu volum mare, noiembrie și decembrie. Motivele sunt legate de investițiile mari, necesare în infrastructura proprie a companiei, costurile mari cu personalul și prețurile crescute de achiziție – în special în preajma Crăciunului.

Compania mai adaugă o taxă de 0,01 EUR per transport din cauza creșterii tarifelor de drum și a prețurilor mai mari ale CO2/tonă. „Ne luăm foarte în serios pretenția de a fi un partener de încredere pentru clienții noștri”, explică Ole Nordhoff, director de marketing al Post & Paket Deutschland. În ciuda creșterilor masive ale costurilor, compania nu a efectuat încă ajustări de preț în cursul anului. „Dar acestea sunt acum inevitabile. Cu toții suntem conștienți de schimbarea costurilor”, subliniază el. 

Potrivit DHL Paket, creșterile se referă exclusiv la transportul de colete DHL pentru clienții business și nu afectează afacerile DHL Express naționale și internaționale. Prețurile pentru expedierea coletelor DHL de către clienții privați vor rămâne, de asemenea, neschimbate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare