DHL Express este prima companie care comandă 12 avioane Alice eCargo complet electrice de la producătorul Eviation din Seattle. Prin acest angajament, DHL își propune să înființeze o rețea de transport electrică de neegalat și să facă un pas de pionierat într-un viitor aviatic durabil.

Alice este cel mai mare avion din lume complet electric, care permite companiilor aeriene – atât de marfă, cât și de pasageri – să opereze o flotă cu emisii zero. Eviation se așteaptă să livreze primul avion electric Alice către DHL Express în 2024. „Credem cu tărie într-un viitor cu logistică zero emisii”, spune John Pearson, CEO DHL Express. „Prin urmare, investițiile noastre urmăresc întotdeauna îmbunătățirea amprentei de carbon. În drumul nostru către operațiuni logistice curate, electrificarea fiecărui mod de transport joacă un rol crucial și va contribui în mod semnificativ la obiectivul nostru global de sustenabilitate cu zero emisii. Am găsit partenerul perfect în Eviation, deoarece împărtășeşte scopul nostru și, împreună, vom începe o nouă eră a aviației durabile.“

Alice poate zbura cu un singur pilot și poate transporta 1.200 kilograme. Va fi nevoie de 30 de minute sau mai puțin pentru încărcare pe oră de zbor și va avea o autonomie maximă de până la 815 kilometri. Alice va opera în toate mediile deservite în prezent de avioane cu piston și turbină. Motoarele electrice avansate Alice au mai puține piese mobile pentru a crește fiabilitatea și a reduce costurile de întreținere. Software-ul său de operare monitorizează constant performanța zborului pentru a asigura o eficiență optimă.

Aeronava Alice poate fi încărcată în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare, asigurând timpi rapizi de răspuns.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare