Facilitatea va consolida poziția DHL în Franța, după ce a investit, în ultimii șase ani, 80 de milioane EUR în infrastructurile sale franceze. 

DHL Express și-a deschis pe aeroportul Paris-Charles de Gaulle un nou hub internațional de zece ori mai mare decât site-ul anterior. Compania a investit 170 de milioane EUR în noua locație, aceasta fiind cea mai mare investiție a DHL Express în Europa din ultimii ani și cea mai mare din Franța. „Noul hub va juca un rol cheie în rețeaua noastră internațională. Acesta este al patrulea hub din rețeaua europeană în ceea ce privește dimensiunea și volumul de procesare a coletelor, după Leipzig, East Midlands și Bruxelles. Este unul dintre cele 23 de hub-uri DHL din lume, din care 12 sunt în Europa. Cu infrastructuri ultramoderne la Paris-Charles de Gaulle și prezență în 220 de țări din întreaga lume, avem toate instrumentele necesare pentru a face față noilor provocări ale unui lumi din ce în ce mai conectată“, a declarat John Pearson, CEO DHL Express.

Atât în Franța, cât și în restul lumii, creșterea livrărilor de colete legate de comerțul electronic a accelerat considerabil din cauza Covid-19 și continuă într-un ritm foarte susținut în 2021. În 2020, comerțul electronic a permis DHL Express France să își majoreze volumul cu aproximativ 8%, comparativ cu 2019. Odată cu redresarea comerțului pentru clienții săi B2B de lungă durată, activitatea DHL Express se intensifică în 2021.

În noul hub, numai sistemul de sortare ultramodern al noii instalații reprezintă o investiție de 45 de milioane EUR. Capacitatea sa de procesare este de 38.000 de colete și pliante pe oră, de 15 ori mai mult decât instalația anterioară. Aproape 720 de angajați, din care 239 de recruți noi, vor lucra în centrul de 32.000 m2 non-stop. Pentru clienții din regiunea Paris, această nouă locație înseamnă deja o economie de o oră la livrările și ridicările lor.

Hub-ul este situat pe un spațiu de 91.000 m2, echivalentul a 13 terenuri de fotbal. Lucrările de construcție, care au început în martie 2020, au durat 20 de luni. Locația este dimensionată pentru a absorbi creșterea în următorii 10 ani, cu o opțiune pentru extindere ulterioară.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare