DHL Group va achiziționa compania de livrare de colete MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık A.Ş. (MNG Kargo), din Turcia. Pe lângă asigurarea unei poziții de lider pe această piață internă de colete în puternică dezvoltare, achiziția va crea sinergii suplimentare pentru DHL Group, iar clienții săi vor beneficia de oferte logistice unice în Turcia, dar și transfrontalier.

„Alături de sustenabilitate, globalizare și digitalizare, am identificat comerțul electronic ca un mega trend în logistică și, prin urmare, l-am transformat într-un domeniu de interes în strategia noastră de grup”, spune Tobias Meyer, CEO DHL Group. „Comerțul electronic rămâne unul dintre cei mai mari factori de creștere pentru serviciile de logistică și, în special, pentru volumele de colete. Prin urmare, lucrăm continuu pentru a ne extinde amprenta în sectorul comerțului electronic – fie prin creștere organică, fie anorganică. MNG Kargo completează portofoliul nostru de afaceri și ne va ajuta în continuare la consolidarea poziției în acest sector.”

Pentru DHL eCommerce, rețeaua nou achiziționată, cu 27 de centre de sortare mid-mile și peste 800 de sucursale last mile în toate orașele relevante din Turcia, este o completare la rețeaua europeană de livrare a coletelor. Piața comerțului electronic din Turcia este de așteptat să înregistreze o creștere de două cifre în următorii ani – semnificativ mai mare decât pe piețele UE. Combinând rețeaua DHL eCommerce și expertiza digitală cu amprenta locală a MNG Cargo, DHL Group va beneficia de potențialul enorm de creștere al pieței din Turcia.

Printre altele, Turcia beneficiază de eforturile producătorilor pentru o configurație mai rezistentă a lanțului de aprovizionare și are deja o bază de producție solidă, cum ar fi industria textilă bazată pe comerțul electronic. DHL Express a inaugurat un nou hub de ultimă generație pe aeroportul din Istanbul în 2021 și, recent, DHL Global Forwarding a anunțat că își va intensifica cooperarea cu Turkish Cargo. În ciuda faptului că MNG Kargo devine parte din DHL eCommerce, toate diviziile DHL și clienții acestora vor profita de sinergiile companiei nou achiziționate. MNG Kargo, la rândul său, va beneficia de expertiza internațională în logistică a DHL Group și de rețeaua globală extinsă.

Tranzacția este supusă acum tuturor aprobărilor de concurenţă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut