Compania germană de logistică DHL a lansat o nouă rută de tren între Padborg (Danemarca) și Duisburg (vestul Germaniei). Trenul va circula din Duisburg în fiecare luni, miercuri și vineri şi, potrivit DHL, va oferi economii anuale de CO2 de 11.500 de tone, comparativ cu transportul rutier.

Trenul, operat de TX Logistics, se întoarce de la Padborg în fiecare marți, joi și duminică, iar durata cursei va fi de aproximativ 12 h. „Trecerea de la drum la calea ferată este un instrument puternic pentru reducerea emisiilor de CO2”, spune Uwe Brinks, CEO al DHL Freight. DHL se așteaptă ca noua rută să asigure o economie anuală de 11.500 de tone de CO2. Potrivit DHL, trenul poate transporta 240 de încărcături de camioane pe săptămână, ceea ce corespunde la 250 de tone.

Cu toate acestea, anumite transporturi rutiere vor fi asociate cu traseul. DHL promite că va oferi o soluție end-to-end, în care mărfurile sunt ridicate și transportate la trenul de marfă și, de asemenea, livrate la sosirea trenului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut