La câteva săptămâni după invazia Ucrainei, din aprilie 2022, clienții privați au putut trimite gratuit prin DHL pachete de îngrijire din Germania în Ucraina pentru a sprijini persoanele cu nevoi urgente de alimente, produse medicale, articole de uz casnic (ex.pături) și articole de igienă (ex.scutece). Doritorii au putut descărca eticheta special pregătită, adresată „Ajutorului Umanitar Ucraina” de pe site-ul DHL și să plaseze coletele etichetate de până la 20 kg la un punct de vânzare local. DHL transporta apoi coletele cu camionul din Germania la punctele de transfer din Polonia, unde erau predate către Ukrposhta, serviciul poștal ucrainean, ca să le distribuie acolo unde este cel mai necesar.

Ole Nordhoff, responsabil cu managementul produselor interne și internaționale la Post & Parcel Germany, explică: „E încurajator să vedem în Germania dorința de a ajuta și solidaritatea puternică dintre furnizorii europeni de servicii poștale în ajutorarea oamenilor din Ucraina. Desigur, un proces logistic special ca acesta nu poate fi o soluție de durată, dar a fost important pentru noi să inițiem un proces de ajutor împreună cu serviciul poștal ucrainean într-un termen foarte scurt și fără birocrație și să oferim asistență într-un moment în care procesele convenționale de ajutorare nu erau încă stabilite.”

CEO-ul Ukrposhta, Igor Smelyansky, subliniază importanța inițiativei: „Germania a sprijinit Ucraina încă de la începutul invaziei. Acest sprijin a fost posibil prin faptul că Deutsche Post DHL a început foarte repede să colecteze pachete de îngrijire și să ni le predea pentru distribuție. Când a început invazia, Ukrposhta a apelat la toate companiile poștale din lume pentru ajutor. Unii au introdus transportul gratuit de colete, iar alții au colectat ajutor umanitar prin oficiile lor poștale și le-au trimis la fonduri de caritate. S-a oferit ajutor pentru 487.765 de gospodării, în special în regiunile Donețk, Dnipro și Harkov. Ukrposhta mulțumește Deutsche Post DHL și oamenilor din Germania pentru sprijinirea Ucrainei.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut