Platforma de licitații omnichannel 1-2-3.tv se bazează în mod constant pe digitalizarea lanțurilor sale de aprovizionare și a logisticii depozitelor. DHL Supply Chain, partener logistic de lungă durată al 1-2-3.tv, a implementat acum primul sistem de logistică Autostore complet automatizat din Europa în Braunschweig, Germania. Acest sistem compact de depozitare și recuperare permite stocarea optimizată a pieselor mici și picking-ul complet automat a până la 18 milioane de articole pe an.

Lucrând alături de angajați, sistemul crește viteza de procesare a fiecărei comenzi individuale, optimizează procesele și îmbunătățește eficiența operațională. „Prin introducerea soluției robotizate flexibile și modulare Autostore, optimizăm procesele logistice în mod durabil și suntem, prin urmare, echipaţi în mod ideal pentru creșterea viitoare”, explică Eberhard Kuom, vicepreședinte executiv la 1-2-3.tv. În acest mod, varietatea largă de oferte poate fi reprezentată mai eficient, maximizând în același timp utilizarea capacității locației de depozitare.

Soluția Autostore furnizată de Element Logic constă dintr-un cadru din aluminiu în care stocul actual este stivuit și depozitat pe 16 nivele în peste 40.000 de recipiente din plastic. Ultimul etaj servește drept traseu pentru cei 26 de roboți. În depozitul 1-2-3.tv din Braunschweig, aceştia ridică automat mărfurile comandate și le grupează pentru procesarea ulterioară de către angajați. Marfa este plasată în pachetul respectiv pentru comanda clientului pe sistem de expediere şi transport, sigilat automat şi apoi expediat. În urma investiției recente a 1-2-3.tv în procesele de primire a comenzilor și în digitalizarea întregului lanț de aprovizionare, această soluție reprezintă al treilea pas de optimizare a companiei de-a lungul lanțului său de procese. „Această soluție ne va permite să ne consolidăm și mai mult cooperarea bazată pe încredere cu 1-2-3.tv. Datorită sistemului Autostore, avem controlul continuu al stocurilor și eficiență ridicată în depozitare și picking, astfel încât comenzile să poată fi procesate rapid și fiabil. În plus, soluția logistică ușurează munca angajaților prin scurtarea distanțelor de mers pe jos. Acum, aceştia își pot concentra energia pe activități mai solicitante în alte zone ale depozitului”, spune Andreas Bicking, directorul unității de afaceri e-Commerce DHL Supply Chain Germany&Alps.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare