DHL Supply Chain, divizia Deutsche Post DHL Group specializată în logistică contractuală, își propune să automatizeze, până în 2030, 30% din utilajele utilizate.

Compania dorește să extindă utilizarea stivuitoarelor și transpaleților autonomi în cele peste 1.500 de depozite ale sale. După cum raportează Deutsche Post DHL Group, divizia de logistică contractuală a grupului se va concentra în principal pe locații din Europa, Marea Britanie și Irlanda, precum și din America de Nord. Deplasările şi mişcările autonome ale utilajelor din depozit pot gestiona atât mișcările orizontale, cât și verticale ale mărfurilor paletizate, fiind astfel deosebit de utile în sectoare precum cel de consum, comerțul cu amănuntul sau auto, care se caracterizează prin manipularea întregului palet. Implementarea face parte din agenda de digitalizare accelerată a DHL Supply Chain, o strategie pentru comercializarea și scalarea soluțiilor inovatoare și a noilor tehnologii.

Stivuitoarele autonome preiau deja depozitarea și distribuția paleților în depozitele lanțului de aprovizionare DHL. În funcționarea curentă, stivuitoarele autonome realizează deja o bună productivitate de 65% din productivitatea umană și mișcă în medie de la 10 până la 15 paleți pe oră. Cu timpi de funcționare 24/7, o flotă de doar o duzină de aceste stivuitoare autonome poate manipula peste un milion de paleți pe an, calculează DHL. DHL consideră că acest tip de cooperare între oameni și roboți este deosebit de util pe piețele cu activități logistice în plină expansiune sau foarte fluctuante și în regiunile cu o penurie temporară de lucrători calificați.

„Ne propunem ca aproximativ 30% din flota noastră globală să fie automatizată până în 2030”, subliniază Markus Voss, Global CIO & COO DHL Supply Chain.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare