Diageo – unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice și proprietar de mărci precum Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys, Guinness – și FM Logistic au deschis un nou antrepozit fiscal în Dudeştii Noi, județul Timiș. Depozitul aparține FM Logistic și se întinde pe 50.000 m2.

De aici vor fi deservite 12 piețe: Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Moldova, Republica Cehă, România și Slovacia. Iar acest lucru îl face unul dintre cele mai mari depozite Diageo din Uniunea Europeană.  „Noile facilități vor deveni un centru cheie de distribuție a băuturilor alcoolice în regiune. După deschiderea depozitului de la Timișoara, Diageo va reduce semnificativ timpul de livrare al comenzilor. În medie, Diageo va reduce cu 93% timpul de livrare pentru cele 12 țări, de la 28 la 2 zile“, a declarat Michael Holm, CEO Diageo Europa de Est.

Noul depozit este rezultatul unei cooperări fructuoase cu FM Logistic, care operează un centru logistic multi-client de 50.000 m2 în Timișoara. Spațiul depozitului FM Logistic va fi extins, iar volumul anual va depăși 30.000 de paleți. „FM Logistic este mândru că sprijină dezvoltarea Diageo în Europa de Est prin punerea la dispoziţie a noului nostru antrepozit fiscal pentru băuturi alcoolice din România”, afirmă Alexander Pavlov, directorul FM România.

Aproximativ 12,6 milioane de litri (peste 20 de milioane de sticle) vor fi expediate anual către și din noul depozit. Facilitățile sunt echipate cu sistemul Global Diageo Track & Trace (GTTS), care permite Diageo să urmărească fiecare sticlă de la producție la distribuitorii din fiecare țară, care pot, de asemenea, să urmărească sticlele către clienți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare