Unul dintre cele șase puncte de trecere a frontierei dintre Polonia şi Belarus va fi închis după ce un activist și jurnalist polonez a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare de către un tribunal din Minsk. Informația a fost postată de Mariusz Kamiński, ministrul polonez de interne și administrație, pe contul său de Twitter.

Această decizie a fost motivată de interesul securității naționale. Punctul de trecere a frontierei dintre Polonia și Belarus din Bobrowniki va fi închis de vineri, 10 februarie, de la ora 12:00, până la o nouă notificare.

Anterior, ministrul a informat că în urma rezoluției adoptate de Parlamentul polonez cu privire la cazul jurnalistului Andrzej Poczobut, condamnat la 8 ani de închisoare de către un tribunal din Minsk, a luat măsuri pentru aplicarea de sancțiuni împotriva altor persoane asociate cu regimul Lukașenko, responsabile de represiunile împotriva polonezilor în Belarus.

Situat în estul Poloniei, punctul de control Bobrowniki (Bobrownikach în poloneză) este unul dintre cele șase puncte de trecere de la granița polono-belarusă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare