Începând de luni, 16 octombrie 2023, accesul în portul Constanța al autovehiculelor de transport marfă cu MTMA de peste 12 t va fi permis doar în baza rezervării realizate în cadrul aplicației „Soluție completă de management și automatizare acces camioane în Portul Constanța”, conform prevederilor Regulamentului portuar al porturilor maritime românești aflate în administrarea CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (CN APM).
Scopul acestei aplicații îl reprezintă managementul traficului greu, precum și soluționarea adecvată a situațiilor neconforme, de natură să perturbe mișcarea eficientă a camioanelor în incinta portului.
CN APM pune la dispoziție, cu titlu gratuit, atât soluția informatică, cât și posibilitatea de integrare/interconectare API cu soluțiile informatice existente în portofoliul operatorilor portuari.
Până în acest moment, 177 companii care își desfășoară activitatea în portul Constanța (Zona Constanța, Zona Midia, Zona Mangalia și Zona Basarabi) sunt înregistrate în aplicație.
Transportatorii cu activitate în Portul Constanța își rezervă prin intermediul acestei aplicații intervalul orar pentru activitatea de încărcare sau descărcare la operatorul portuar către care se îndreaptă, accesul fiind validat ulterior de către operator.
Soluția informatică a intrat în faza de testare din luna august 2023, perioadă în care au fost operate mai multe ajustări, conform propunerilor venite din partea comunității portuare și a celor constatate de echipa CN APM.
Rezervările în aplicație pot fi făcute pe pagina principală a website-ului portului Constanța, accesând www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanța Port sau la următorul link: https://booking.portofconstantza.com.

FOTO: Portofconstantza.com

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut