Dacă iniţial guvernul britanic anunţase că, începând cu 6 aprilie, şoferii de camioane care intră în Marea Britanie trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test Covid-19, nu mai vechi de 48 de ore, acum data de aplicare a fost amânată cu două săptămâni, până pe 19 aprilie. Din acel moment, aceştia vor fi sancţionaţi pentru lipsa testului cu amenzi de 2.000 de lire, potrivit DfT.
Noile reguli, care fac parte din măsurile guvernamentale pentru a stopa răspândirea noilor variante de Covid-19 în Marea Britanie, se aplică șoferilor și echipajelor de vehicule grele, dar și conducătorilor de autoutilitare și altor vehicule ușoare de marfă din UK sau din afara Regatului Unit. Din 19 aprilie, cei care rămân în Marea Britanie mai mult de două zile vor trebui să facă teste Covid suplimentare la fiecare trei zile.
Amânarea aplicării amenzilor până pe 19 aprilie are ca scop prevenirea penalizării dezavantajoase a șoferilor străini de camioane care ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a se adapta noilor cerințe de testare, de exemplu din cauza barierelor lingvistice. De menţionat că 80% dintre șoferii de camioane care trec din Franța în UK sunt de origine UE, de obicei din Europa de Est. Există, de asemenea, temeri în cadrul guvernului că impunerea unor controale prea stricte la frontieră va afecta aprovizionarea cu alimente a Marii Britanii, aproape jumătate din aceasta făcându-se din străinătate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare