În curând, modurile de transport rutiere şi aeriene prin Danemarca nu vor mai fi singura modalitate de a ajunge din Olanda în Norvegia, iar asta va ajuta în principal transportatorii de fructe şi de legume.

Începând de anul viitor, mărfurile se pot urca pe un feribot al Holland Norway Lines în Groningen. Prima cursă ar trebui să plece pe 7 aprilie 2022, iar frecvenţa planificată este de trei călătorii pe săptămână între Eemshaven din Olanda și Kristiansand din sudul Norvegiei. Pe navă pot călători 1.500 de pasageri și 350 de mașini (camioane, autoturisme și rulote). Călătoria dintre cele două porturi va dura 18 ore.

Remco van der Spruit, de la Angvik Auto Holland, spune că acest serviciu de feribot va fi o soluție sigură pentru transportul fructelor și legumelor. Grupul Angvik are propria sa flotă de camioane şi filiale în Olanda, Norvegia și una recent adăugată în Lituania. De asemenea, compania de transport are propriul departament vamal atât în Norvegia, cât și în Olanda.

„Ar fi grozav să putem naviga direct spre Norvegia. Nu ar mai fi nevoie să trecem prin Danemarca sau Suedia şi am putea evita blocajele din Germania. Pentru noi, asta ar oferi o soluţie și când vine vorba de greutatea permisă tur-retur”, spune el.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare