Promovând economia circulară, Ministerul Industriei și Comerțului din Federația Rusă a pregătit un proiect cu liste de tipuri de ambalaje a căror circulație este planificată să fie limitată din 2024 și 2030, relatează agenţia TASS.

Pe lista propunerilor de restricții din 2024 se află sticlele PET translucide de toate culorile, cu excepția celor albastre, verzi, maro și negru, sticlele PET opace, cu excepția recipientelor albe pentru produse lactate, ambalajele PET cu etichete din PVC, sticlele PET multistrat. În plus, se propune limitarea capsulelor de cafea din materiale multicomponente și a recipientelor pentru conserve cu capac metalic rulat. „Această listă include ambalaje din polimeri, a căror utilizare este determinată exclusiv de strategiile de marketing ale companiilor și nu are un scop funcțional, dar are analogi produși în Rusia. Atât producătorii, cât și consumatorii acestor tipuri de ambalaje polimerice, vor putea trece rapid la producție şi utilizare ținând cont de restricțiile planificate”, precizează ministerul.

Proiectul Ministerului rus al Industriei și Comerțului va fi înaintat guvernului Federației Ruse, ca parte a implementării proiectului federal „Economia circulară”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut