Din momentul în care temperaturile au urcat semnificativ în termometre, în industria transporturilor s-a redeschis tema aparatelor de aer condiționat. Însă de data aceasta nu este vorba de Europa, unde aerul condiționat de parcare nu a fost inclus în noua listă de echipamente obligatorii pentru camioane care va intra în vigoare din 2024, ci de India, care le-a dat 18 luni transportatorilor pentru această echipare pe toate camioanele.

Antreprenorii indieni din transporturi au la dispoziţie 18 luni pentru a dota toate camioanele cu sistem de aer condiționat. Din 2025, această echipare a cabinei devine obligatorie, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de muncă ale șoferilor. În India, această schimbare este cu adevărat radicală, deoarece o parte semnificativă a camioanelor este lipsită de acest sistem, care chiar și la modelele noi este opțional. Potrivit 40ton.net, indienii estimează că în lunile cele mai calde temperatura din interiorul unui camion în mișcare poate varia între 42 și 47 gr.C.

Autoritățile estimează costul modernizării unui camion cu un aparat de aer condiționat la 10.000-20.000 de rupii (circa 110-220 de euro).

Discuții pe această temă au loc în India încă din 2016, timp în care guvernul s-a confruntat cu multă opoziție din partea transportatorilor, cu contraargumente surprinzătoare, precum teama de distragere excesivă a atenției și de somnolență a șoferilor, ca urmare a lucrului în condiții prea confortabile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut