Perioada de tranziție care le permite în prezent șoferilor de camioane să folosească dispozitive radio în timpul condusului se încheie la 30 iunie 2021. Asociațiile din industrie însă militează pentru o extindere a intervalului de timp.

Odată cu modificarea telefonului mobil din 2017, a fost interzisă utilizarea unui dispozitiv de comunicații electronice în timpul condusului, dacă acesta trebuia ridicat sau ținut în mână. La cererea Asociației Federale pentru Transport şi Logistică (BGL), dispozitivelor radio li s-a acordat o perioadă de tranziție până la sfârșitul lunii iunie 2020, care a fost apoi prelungită încă o dată sub forma unei „perioade de grație” privind controalele. Dispozitivele radio vor fi apoi tratate ca toate celelalte dispozitive de comunicații electronice, adică ele pot fi utilizate în timpul condusului numai „dacă dispozitivul nu este nici preluat, nici ținut, dacă se folosește doar o funcție de control și citire vocală sau dacă, pentru a utiliza dispozitivul, e necesară doar o scurtă privire asupra dispozitivului, adaptată la drum, trafic, vizibilitate și condiții meteorologice.”

Deoarece nu există încă soluții alternative disponibile pe piață, BGL, Grupul Federal de Specialiști în Transporturi Grele și Lucrări cu Macarale (BSK) și reprezentanţii radioamatorilor, doresc să colaboreze cu Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale pentru a extinde perioada de tranziție.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare