Starbucks Corp. explorează ideea vânzării operațiunilor sale din Marea Britanie, deoarece se confruntă cu concurența din partea operatorilor mai noi, precum Pret A Manger, Tim Hortons și Costa, a raportat The Times. Lanțul de cafea i-a cerut lui Houlihan Lokey Inc. să analizeze interesul pentru afacerea sa din Marea Britanie.

Afacerea Starbucks gestionează în Marea Britanie peste 1.000 de cafenele și are aproximativ 4.000 de angajați, se arată în raportul Times. Compania nu a inițiat însă un „proces formal de vânzare” al afacerii sale din Marea Britanie și a continuat să „evalueze opțiunile strategice” pentru operațiunile internaționale deținute de companie.

Compania și-a suspendat îndrumările pentru anul fiscal în raportul privind veniturile din ultimul trimestru, după ce a ratat țintele de pe Wall Street din cauza restricțiilor dure din China privind Covid-19, care au afectat vânzările în țară.

Compania, care a avut de-a face cu eforturile recente de sindicalizare a forței de muncă din SUA, caută un succesor permanent, în timp ce Howard Schultz rămâne CEO interimar.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare