Întreprinderile rusești de panificație au cerut extinderea practicii de vânzare a pâinii neambalate şi după 1 iunie, termen până la care guvernul aprobase renunţarea la ambalaje, ca urmare a sancțiunilor și retragerilor de pe piață a producătorilor şi furnizorilor de ambalaje şi echipamente pentru ambalare. Mai mult, acum şi alte ramuri solicită aprobarea vânzărilor neambalate, de exemplu pentru produsele de cofetărie și alimentare.

Ziarul Kommersant relatează că președintele Uniunii Brutarilor din Rusia, Alexei Lialin, a trimis o scrisoare Ministerului Agriculturii și Dezvoltării în legătură cu această problemă. Alexei Lialin a susținut că brutarii au reușit să reducă preţul produsului cu 15% datorită permisului de vânzare fără ambalaje.

Ziarul a mai scris că, între timp, şi unii producători de produse alimentare, altele decât pâinea, s-au oferit și ei să extindă practica, invocând „experiențele de succes ale brutarilor”. Dmitri Leonov, vicepreședintele RusProdSoyuz, a sugerat de asemenea că alimentele, produsele de cofetărie și alte produse alimentare ar trebui să aibă permisiunea de a fi vândute neambalate, pentru că asta se poate realiza fără a încălca standardele sanitare.

Reprezentanții sectorului informează că dependența străină de ambalaje și echipamente pentru ambalare este în Rusia între 30 și 60%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare