Prețul benzinei și motorinei s-a majorat în medie cu 100 euro/t în ultimele 30 de zile, completând astfel dezastrul economic care afectează toate sectoarele de activitate, afectate de tarifele la energie, scumpirile materiei prime și lipsa lichidităților. În condiţiile în care transporturile rutiere se confruntă cu o serie de probleme nerezolvate, disperarea unor transportatori a condus la utilizarea păcurii (CLU) în locul motorinei, trage un semnal de alarmă Federația Operatorilor Români de Transport, FORT.

„Tarifele RCA s-au dublat în ultimele 6 luni, în frontiere se pierde timp în cozi kilometrice, iar problematica abuzurilor ANAF în raport cu diurnele acordate șoferilor nu s-a rezolvat încă în Parlament. Toate acestea, pe fondul unei presiuni uriașe din partea UE pentru eliminarea transportatorilor români din rândul prestatorilor de servicii intracomunitare”, se arată în comunicat.

Transportatorii anunță din nou proteste în toată țara solicitând patronatului organizarea unor manifestații publice la care să se alăture toate categoriile de consumatori de carburanți și implicit persoanele fizice, afectate în egală măsură de aceleași probleme.

FORT solicită Guvernului o întâlnire urgentă pentru aplicarea soluțiilor necesare redresării și stabilizării transporturilor rutiere autohtone.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare