Flix, compania travel-tech care oferă servicii de mobilitate accesibile și sustenabile, își continuă expansiunea în regiune și anunță primele curse spre Grecia. Începând din iunie, autocarele verzi vor opera ruta Sofia-Salonic, conectând Grecia la cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa.

Pasagerii din România vor putea călători spre Grecia cu o scurtă interconexiune în Sofia. Prin această extindere, Flix își aduce modelul de business cu focus pe mobilitate sustenabilă într-una dintre cele mai populare destinații de vară din Europa. “Cererea de mobilitate colectivă este în creștere, iar oamenii caută din ce în ce mai mult mijloace de transport accesibile. Grecia este o piață strategică cu un potențial ridicat pentru serviciile de mobilitate și suntem bucuroși să conectăm această regiune la rețeaua noastră europeană”, a declarat André Schwämmlein, CEO al Flix. Pasagerii din România vor avea la dispoziție 5 curse pe săptămână cu plecare din București spre Salonic.

Grecia este una dintre cele mai populare destinații din Europa pentru turiștii români, alături de Italia, Bulgaria, Ungaria și Austria. “Ne bucurăm să putem oferi pasagerilor din România o alternativă de călătorie mai puțin poluantă decât cu mașina sau avionul pentru una dintre cele mai populare destinații de vară. Extinderea rețelei Flix în Grecia confirmă faptul că există o cerere tot mai puternică pentru servicii de mobilitate digitale și accesibile, iar oamenii caută din ce în ce mai mult modalități sustenabile de a călători”, a declarat Adrian Rășoiu, reprezentantul Flix în România.

În 2022, într-un sezon estival record, de la 1 aprilie până la 30 septembrie, FlixBus a transportat peste 145.000 de pasageri din România și Bulgaria. Pentru România, numărul călătorilor care au folosit autocarele verzi s-a dublat comparativ cu vara anului anterior.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare