Penuria de șoferi de camion în Europa are un efect evident: de câteva săptămâni, transportul a mii de vehicule asamblate la fabrica Stellantis din Sochaux (Franţa) este paralizat. Aceeași situație se regăseşte şi în parcările Stellantis de la Mulhouse, mai ales că este în desfășurare o reorganizare a logisticii din aval.

Fabrica Stellantis din Sochaux (Doubs) se confruntă cu probleme logistice majore și, de câteva zile, produce mai multe mașini decât poate livra, astfel că parcările sunt complet saturate.

Potrivit presei franceze, câteva mii de vehicule așteaptă în parcările fabricii din Sochaux, care, de exemplu, a produs 1.100 de mașini doar joi, 17 noiembrie, în principal Peugeot 3008 și 5008. „Avem deja o problemă cu semiconductorii; acum sunt şi probleme de transport” , spune Jean-Luc Ternet, reprezentant al sindicatului CFTC. Potrivit France3-regions, conducerea Stellantis Sochaux evocă, la rândul său, că rețelele logistice se confruntă cu „aglomerația portuară și instabilitatea transportului feroviar”.

Însă acest fenomen afectează toate fabricile franceze și toți producătorii, e de părere un purtător de cuvânt francez al Stellantis. La Sochaux, fenomenul este accentuat deoarece site-ul este un hub pentru distribuția vehiculelor Peugeot, Opel și Citroën din alte fabrici europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut