Noua săptămână de lucru a început în vestul Poloniei cu o acţiune de control a peste 500 de şoferi privind consumul de alcool. Activitățile de verificare de luni, 10 octombrie, dimineaţa, s-au desfășurat pe autostrada A2 de lângă Rzepin și pe traseul S3 de lângă Gorzów Wielkopolski și Zielona Góra, verificându-se peste o jumătate de mie de șoferi profesioniști.

Camioane, dube și autobuze au fost aduse în parcările de pe marginea drumului, iar şoferul fiecărui vehicul a fost nevoit să sufle în aparatul etilotest, dovedind că a încheiat odihna de peste weekend fără consum de alcool. Aproximativ 530 de oameni au fost testați în acest fel, iar unul dintre ei s-a remarcat negativ, fiind depistat cu o alcoolemie mai mare de 0,4 g/l de alcool în aerul expirat.

Un astfel de rezultat, conform normelor introduse din acest an, este vizat de trei sancțiuni diferite: o amendă de la 2.500 la 30.000 PLN (550 – 6.200 de euro), interdicția de a conduce vehicule cu motor pentru o perioadă de la 6 luni la 3 ani, precum și 15 puncte de penalizare. Opțional, instanța poate aplica și o a patra pedeapsă, sub formă de arest de până la 30 de zile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare