De la 1 septembrie, 37 de noi radare ale Sistemului național de control al vitezei (SINCRO) vor intra în funcțiune în Portugalia, în mai multe etape. Din 37 de radare noi, care se vor adăuga celor 61 deja existente, 12 vor controla viteza medie a vehiculelor.

Odată cu instalarea noilor radare, Autoritatea Națională de Siguranță Rutieră (ANSR) lansează campania de siguranță rutieră „Radarele salvează vieți”. Aceasta, potrivit Diario de Transporte, își propune să prezinte locurile unde vor fi amplasate noile radare, astfel încât să fie cunoscute zonele și să fie respectate limitele de viteză, protejând viața șoferilor și a pietonilor.

Utilizarea radarelor pentru controlul vitezei medii este o noutate în Portugalia. Acestea vor fi amplasate pe patru autostrăzi (A1, A25, A3 și A42), pe trei drumuri naționale (EN10, EN109 și EN211) și două rute complementare (IC19 și IC2). Alte 25 de radare vor fi amplasate în principal pe drumuri naționale și vor măsura viteza instantanee.

Aceste 37 de radare noi se adaugă celor 61 deja existente și se așteaptă să intre în funcțiune alte 25. Din numărul total de 62 de noi puncte de control, 39 vor fi camere mobile. În total, vor exista 123 de puncte de control al vitezei în Portugalia, cifră care depășește previziunile inițiale ale Guvernului, care anunțase 50 de puncte, inclusiv 30 de dispozitive mobile.

În Portugalia, excesul de viteză reprezintă în continuare mai mult de jumătate din încălcările rutiere comise (2022: 59,2%).

FOTO: ANSR

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare