Retailerul polonez Żabka Group a achiziționat pachetul majoritar de acţiuni al distribuitorului piteştean de alimente DRIM Daniel Distribuție.

Pasul din România se aliniază cu strategia de creștere a Żabka și reprezintă punctul culminant al eforturilor companiei de a se extinde în toată Europa. Żabka intenționează să se concentreze pe stimularea dezvoltării DRIM prin valorificarea punctelor forte ale ambelor firme: dominația pe piață și expertiza în retail a DRIM și puterea financiară a Żabka. „Am dedicat ultimul sfert de secol creșterii dinamice în Polonia, iar astăzi ne lansăm în următoarea etapă, care implică începerea operațiunilor pe o nouă piață europeană”, a comentat Tomasz Suchański, CEO al Grupului Żabka, citat de European Supermarket Magazine. „Parteneriatul cu DRIM va contribui la creșterea potențialului nostru de a oferi soluții inovatoare clienților și partenerilor, va permite diversificarea în continuare a operațiunilor și va oferi o creștere suplimentară”, a adăugat Tomasz Blicharski, VP al consiliului de administrație și director general al Żabka Future/ EVP.

Deținută de CVC Capital Partners, Żabkse mândrește cu peste 10.000 de magazine, servicii door-to-door, servicii digitale și aproximativ trei milioane de clienți zilnici.

Înființată în 1994, DRIM Daniel Distribuție este o companie de familie, axată pe distribuția și logistica produselor FMCG. Compania din Pitești cu 800 de angajați operează o rețea logistică ce aprovizionează peste 12.000 de magazine.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut