Parchetul Regional Debrecen, din Ungaria, a anunțat arestarea a doi polițiști de la frontiera Ártánd/Borș, cu România, sub acuzația de cerere de mită de la șoferi profesioniști.

Potrivit 40ton.net, o plângere împotriva polițiștilor de frontieră a fost depusă de un echipaj al unui camion german care încerca să părăsească Ungaria spre România. Șoferii au fost acuzați de lipsa a numeroase documente și au fost amenințați cu o amendă de aproximativ 4.000 de euro. În același timp, însă, ei au sugerat că „problema ar putea fi rezolvată cu 1.500 de euro”.

Când șoferul a refuzat o mită atât de mare, totul s-a transformat într-o discuție de două ore. În cele din urmă, germanii le-au dat polițiștilor de frontieră bani în trei valute diferite – 300 de euro, 70.000 de forinți și 200 de lei, adică echivalentul total a aproximativ 520 EUR. Cu toate acestea, șoferii au decis să raporteze cazul justiției maghiare, iar Parchetul a strâns suficiente probe pentru a face arestări.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut