Garda civilă spaniolă din Calatayud a arestat doi bărbați pe care i-a prins când au sustras motorină dintr-un camion parcat într-o zonă de serviciu a autostrăzii A-2, în municipiul Cetina, spre Madrid, pentru care au folosit un sistem de furtunuri cu care au transferat combustibilul în rezervorul propriului camion.

Evenimentul a avut loc în dimineața zilei de luni, 9 august, când membrii Detașamentului de Trafic al Gărzii Civile Calatayud, care se aflau într-o zonă de serviciu pe A-2 au observat cum era parcat un camion cu plăcuțe de înmatriculare româneşti.

Suspicionând o infracțiune, ofițerii s-au apropiat de camioane și au observat cum unul dintre ocupanții vehiculului înmatriculat în România s-a repezit să scoată un furtun negru și să-l introducă în cabină.

După identificarea celor doi ocupanţi ai camionului menționat și inspecția acestuia, Garda Civilă a constatat că aceştia instalaseră un sistem de furtunuri, conectat la o pompă extractoare amplasată în cabină care, odată activată, extrăgea motorina din vehiculul polonez.

În interiorul cabinei, au găsit, de asemenea, diverse instrumente pentru a deschide încuietorile rezervoarelor. Șoferul camionului polonez a verificat rezervorul și a observat că i-au fost furați circa 300 de litri de combustibil, fără să simtă. Acesta a spus că este a doua oară când i se întâmplă acest lucru în aceeași parcare.

Garda Civilă i-a arestat pe cei doi români pentru tâlhărie, transferându-i la birourile oficiale din Ariza pentru investigaţii. Cu aceste arestări, alte cinci infracțiuni de furt de motorină comise cu același mod de operare în aceeași zonă sunt considerate rezolvate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare