După cum se ştie, China a adoptat metode extreme în industria transporturilor pentru a lupta împotriva pandemiei. Între acestea, a impus respectarea strictă a carantinei după trecerea printr-o zonă cu potenţial infecţios. Altfel, cei care nu se supun riscă pedeapsa cu închisoarea pentru mulți ani, după cum s-a şi dovedit în cazul a doi şoferi de camion.

Cazul a fost soluționat de o instanță din provincia Suizhong, din nord-estul Chinei. Doi șoferi chinezi de camion, care au efectuat în ianuarie o cursă către punctul de trecere a frontierei dintre China şi Rusia, Suifenhe-Pogranichny, au ajuns în boxa inculpaților, potrivit 40ton.net. Şoferii au ridicat mărfurile de la centrul de transbordare, aflat încă pe partea chineză, apoi au făcut drumul de întoarcere în provincia Suizhong, la aproximativ 1.500 de kilometri distanță.

În timpul acesta, autoritățile chineze au descoperit un nou val de infecții care a avut loc la trecerea Suifenhe-Pogranichny. Ca urmare, toţi care conduceau în această zonă erau obligaţi să raporteze acest lucru şi să intre în carantină oficială. Cu toate acestea, cei doi șoferi şi-au ignorat datoria, aparent temându-se de pierderea câștigurilor sau de izolarea în cabine, practicată în China. În cele din urmă, însă, cazul a ieșit la iveală, pentru că șoferii s-au dovedit a fi infectați.

Când cazul a ajuns în instanță, Parchetul i-a acuzat pe şoferi că au răspândit ilegal boala infecțioasă, iar aceștia au pledat vinovați. Mai mult, autoritățile chineze s-au dovedit a colecta date extrem de precise pe acest subiect. Prin urmare, au calculat că neraportarea rutei către graniță a dus la infectarea a 183 de persoane și la trimiterea în carantină a altor 7.865. S-a stabilit că Trezoreria statului a pierdut aproximativ 155 de milioane de yuani (aproximativ 20,8 milioane de euro!) pentru aceasta și, prin urmare, pedeapsa impusă șoferilor a fost de 4 ani de închisoare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare