Pe 29 septembrie 2021, Poliția Rutieră Ferrara a arestat doi șoferi de vehicule industriale în vârstă de cincizeci de ani, acuzați de furt și „reciclare“ a camioanelor și remorcilor. Ancheta, numită Cargobull, a fost iniţiată încă din 28 ianuarie 2021, când o patrulă italiană de poliţie a observat unele activități suspecte în jurul unei semiremorci frigorifice în interiorul unui depozit din San Martino, Ferrara. O verificare le-a dezvăluit poliţiştilor  că semiremorca a fost furată la Cesena în seara precedentă și, evident, hoții încercau să o facă de nerecunoscut.

Pentru a „recicla“ semiremorca, banda i-a schimbat numărul de șasiu și a aplicat plăcuța de înmatriculare a unui vehicul avariat în mod similar, care era ascuns în același șopron. Soldații nu au intervenit imediat, ci au decis să continue ancheta cu interceptări și urmăriri, descoperindu-i astfel pe cei doi șoferi arestați, care locuiau în provincia Napoli și Bologna.

Primul, arestat pentru furtul unui camion încărcat cu oțel în martie, a efectuat furturile și se află în închisoare în Salerno, iar al doilea le-a comandat și este în arest la domiciliu. Banda a furat camioanele și remorcile, revânzând atât încărcătura lor, cât și vehiculele în sine.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut