În semiremorca unui camion oprit în Italia sâmbătă, 12 iunie, când intra la punctul de taxare Latisana, pe autostrada A4 (provincia Udine), carabinierii au descoperit 76 de oameni înghesuiți, aproape toți în stare avansată de deshidratare.

Poliția Rutieră și vehiculele Autovie Venete au intervenit distribuindu-le sute de sticle de apă, iar câteva ambulanțe și chiar un elicopter le-au acordat asistenţă medicală. Descoperirea a fost norocoasă pentru migranți, pentru că ar fi riscat să moară într-un spațiu atât de îngust și cu temperaturi în creștere. Cei doi șoferi români au fost arestați pe loc.

Un caz de răsunet care aduce în prim plan un alt transportator român, a fost cel de pe 23 octombrie 2019, când 39 de imigranți vietnamezi, mai puţin norocoşi, au fost găsiți morți într-un camion parcat în comitatul englez Essex, după ce semiremorca în care erau înghesuiți fără ventilație debarcase la Holyhead de pe un feribot venit din Zeebrugge. Cinci persoane au fost deja condamnate în Marea Britanie, inclusiv doi șoferi irlandezi de camioane care trebuie să execute 13 și 18 ani de închisoare. Dar a existat încă un transportator suspect, care a fost arestat pe 12 iunie de poliție în casa mamei sale din Cinisello Balsamo, în provincia Milano. Este un cetățean român în vârstă de 28 de ani care, potrivit anchetatorilor britanici, a furnizat camionul în care au fost găsite cadavrele. Arestarea a avut loc în urma unui mandat internațional de arestare și acum se așteaptă decizia judecătorului de extrădare. Bărbatul, care deține două camioane pentru transportul rutier internațional, pledează nevinovat, subliniază Trasporto Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare