Doi şoferi români au fost condamnați în Belgia pentru furtul repetat de combustibil din mașinile altora. Aceştia au declarat că angajatorul le-ar fi furnizat echipamentul pentru furt, scrie kam-bus.info.

Cei doi șoferi români, în vârstă de 56 și 35 de ani, care conduceau un camion cu numere românești în țările Benelux, pe baza unor comenzi primite de la o companie olandeză de expediții, au declarat că, neavând bani pentru alimentare, au fost nevoiți să „extragă” singuri combustibil.

Aceştia au mărturisit că, la plecarea din România, nu au primit niciun fond pentru realimentare, ci doar furtunuri flexibile, o pompă electrică, un burghiu și o rangă, ceea ce le-a permis furtul de combustibil de la alte camioane. Aceştia căutau un loc convenabil în parcare, deschideau rezervorul cuiva și alimentau cu motorină.

Potrivit datelor preliminare, această practică a început în 2021. Drept urmare, poliția a început să acorde atenție camionului roșu din filmările CCTV, care apărea la fiecare furt. Oamenii legii au primit un mandat de reţinere a vehiculului, iar pe 3 martie 2022, în orașul belgian Tongeren, au oprit camionul pentru a-l percheziționa. Inspectorii au găsit echipamentele pentru pomparea combustibilului, iar șoferii au fost predați la Parchet.

Ancheta a durat un an, cei doi fiind acuzați de cinci furturi: două în 2022, în Belgia, şi trei în 2021 în Olanda. De obicei, șoferii pompau câteva sute de litri, astfel că pierderile totale erau de mii de euro. Şoferii au fost condamnați 14 luni pentru furt şi au fost amendaţi cu 1.600 de euro fiecare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut