La punctul vamal Porubne (Ucraina) – Siret (România), polițiștii de frontieră au demascat doi șoferi de camion cu permise false care încercau să treacă ilegal granița, potrivit unui mesaj al Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

Pentru a părăsi Ucraina, mai mulți bărbați responsabili de serviciul militar au fost angajați fictiv în prealabil ca șoferi de transport internațional. Asta le-ar fi permis să călătorească liber în afara țării.

Este şi cazul celor doi bărbaţi prinşi la graniţa cu România, ale căror „garanții” au încetat imediat ce au ajuns la graniță, în ciuda faptului că plătiseră 5.000 de dolari fiecare pentru a putea primi calificarea de pseudo-șoferi de camioane. Aceştia de altfel, din anumite motive, călătoreau nu cu un camion, ci cu o maşină, şi au fost reţinuţi în timp ce treceau graniţa la punctul de control Porubne, relatează publicaţia ucraineană Logist Today.

În prezent sunt în curs de desfășurare verificări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor săvârșirii infracțiunii și a celor implicați în tranzacția ilegală.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare