Asociația Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) l-a numit pe Domenico Nucera, care conduce unitatea de afaceri pentru autobuze a Iveco Group, în funcţia de președinte al diviziei sale de autobuze și autocare.

„UE și-a stabilit obiective ambițioase de decarbonizare pentru autobuze și autocare. Însă ambiția pe hârtie nu se potrivește cu realitatea implementării, întrucât Europei îi lipsesc condiții de sprijin la fel de ambițioase”, a declarat Domenico Nucera.

Producătorii de autobuze și autocare lucrează continuu la modele mai curate și mai ecologice pentru a ajuta la reducerea emisiilor de CO2 din transportul rutier, dar nu pot face față singuri provocărilor. Operatorii de transport public și autocare trebuie să poată investi și să opereze profitabil modele noi. Colaborarea cu toate părțile interesate – factorii de decizie, operatorii de transport, furnizorii de infrastructură de încărcare electrică și realimentare cu hidrogen și alții – este, prin urmare, esențială pentru decarbonizarea rapidă a transporturilor grele. „Autobuzele reprezintă cel mai popular mijloc de transport public din UE, însumând peste jumătate din toate călătoriile. Ele au cea mai mică amprentă de carbon dintre formele de transport motorizat, oferind simultan un serviciu public esențial, şi contribuind în același timp la decarbonizare”, a explicat Nucera, adăugând: „Peste 700.000 de autobuze sunt astăzi pe drumurile UE, oferind mobilitate europenilor. Dar factorii de decizie politică ar trebui să-și păstreze atenția asupra competitivității acestui sector vital în fața concurenței în creștere din alte regiuni globale.”

Divizia de autobuze și autocare a ACEA reunește cei cinci principali producători de autobuze și autocare din Europa: Daimler Truck, Iveco Group, MAN, Scania și Volvo Group. Domenico Nucera a fost ales pentru un mandat de un an și o înlocuieşte pe Anna Westerberg, președintele Volvo Buses.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut