Din cauza războiului din Ucraina, producția de vehicule la fabricile VW din Zwickau și Dresda va fi suspendată pentru câteva zile săptămâna aceasta. Motivul este lipsa livrărilor de materiale, respectiv a seturilor de cabluri electrice fabricate în Ucraina, după cum a spus un purtător de cuvânt al Volkswagen, citat de Zeit Online.

Potrivit purtătorului de cuvânt, în Zwickau nu sunt produse vehicule de marți până vineri și în Dresda de miercuri până vineri. Aceasta înseamnă program redus de lucru pentru câteva mii de angajați.

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a declarat că a fost înființat un grup de lucru pentru a evalua alte posibile consecințe, de exemplu asupra relațiilor de aprovizionare. Șeful VW este îngrijorat de începutul războiului din Ucraina. Europa Centrală și de Est reprezintă o piață importantă de vânzare pentru cea de-a doua cea mai mare companie auto după Toyota. În 2021, toate mărcile Grupului VW au livrat acolo aproape 660.000 de vehicule.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare