Noi puncte de control vor începe să funcţioneze la granița dintre Ucraina și România, după cum a publicat pe o reţea de socializare ministrul adjunct al infrastructurii Ucrainei, Mustafa Nayem. Împreună cu grănicerii români, partea ucraineană a convenit asupra unui plan de acțiune comun pentru a crește semnificativ debitul punctelor de control.
„Situația de la granița României devine din ce în ce mai critică. Odată cu izbucnirea războiului și închiderea porturilor, aproape 22.000 de vehicule au trecut printr-un singur punct de control Porubne-Siret, ceea ce este aproape de trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut”, scrie Mustafa Nayem.
Până la sfârșitul toamnei este planificată deschiderea a două noi puncte de control de marfă, Dyakovtsy și Krasnoilsk, care vor lucra 24/7 pentru toate tipurile de vehicule. În plus, cel târziu până la începutul lunii august, punctul de control Krasnoilsk va funcționa pentru mașini și camioane goale. Dyakovtsy, în schimb, va începe să lucreze pentru importurile de combustibil și, până la începutul lunii august, pentru mașini și camioane goale.
Și la punctul de control Porubne, potrivit Logist Today, până la sfârșitul săptămânii, benzile diplomatice vor fi eliberate pentru trecerea vehiculelor cu combustibil. Apoi, în alte două săptămâni, va fi convenit un plan de extindere a punctului de control prin echiparea a patru benzi suplimentare pentru transportul de mărfuri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare