Operaţiunea Brock de pe M20, din Kent, va fi reluată înaintea vacanţei de vară, când se preconizează un flux mare de transport de pasageri. În așteptarea unei creșteri a volumului de trafic în weekend, din 13 iulie până la mijlocul lunii august, M20 va fi închis între Maidstone și Ashford peste noapte, pregătirile începând de miercuri 10 iulie, pentru a permite desfășurarea operațiunii Brock contraflux. Operațiunea Brock face parte dintr-o serie de măsuri pentru a îmbunătăți rezistența Kent și pentru a asigura fluidizarea traficului prin regiune în cazul întreruperii serviciilor de peste Canalul Mânecii.

Sistemul contraflux este implementat pe o secțiune de 13 mile a M20 între nodurile 8 (pentru Maidstone) și 9 (la Ashford). M20 va fi închis – spre Londra de la joncțiunea 9 la 8 și de la joncțiunea de coastă 7 la 9 – peste noapte, de miercuri, 10 iulie, ora 20:00 până joi, 11 iulie, ora 6:00.

Când M20 se redeschide joi, 11 iulie, contrafluxul Brock va fi în vigoare și toate semnele trebuie urmate. Odată ce bariera este pusă, toate HGV-urile care se îndreaptă spre portul Dover sau Eurotunnel trebuie să urmeze indicatoarele pentru a se alătura Operațiunii Brock la joncțiunea 8 M20.

Orice camion care se îndreaptă spre UE care nu respectă semnalizarea și încearcă să utilizeze o altă rută către Eurotunnel sau portul Dover (inclusiv încearcarea de a ocoli M20 folosind M2/A2 la Brenley Corner) riscă o amendă de 300 de lire sterline. De asemenea, aceste camioane vor fi trimise în spatele cozii de către poliție sau agenții de ordine, pierzând timp, combustibil și bani.

Tot restul traficului de coastă – inclusiv șoferii locali de marfă și autovehicule care se îndreaptă spre continent – trebuie să urmeze indicatoarele și să traverseze pentru a intra în contraflux pe autostrada M20 care duce la Londra.

Cei care intenționează să folosească Eurotunnel și portul Dover sunt sfătuiţi să își planifice călătoriile și să se asigure că sunt pregătiţi pentru întârzieri cu suficient combustibil, haine și provizii de alimente și băuturi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut