Operatorul portuar DP World a inaugurat un nou terminal multimodal la Aiud, marcând astfel atât o extindere semnificativă a investițiilor sale în România, cât și două decenii de operare pe piața autohtonă. Noua facilitate, care a absorbit un buget de 21 de milioane de euro, se alătură seriei de investiții strategice ale companiei, consolidând poziția României ca hub central în rețeaua de transport și logistică a Europei.

Terminalul multimodal de la Aiud ocupă o suprafață de 8,2 hectare și este proiectat să gestioneze un volum de marfă de 50.000 TEU/an, în primii trei ani de funcționare. Acesta va sprijini nu doar regiunea, ci și conectivitatea extinsă între Portul Constanța și piețele din Europa Centrală și de Est, având la bază servicii logistice îmbunătățite. “Investiția de la Aiud subliniază angajamentul nostru pe termen lung față de extinderea amprentei pe plan local. În plus, reprezintă un pas major în strategia de a sprijini eficiența în lanțul de aprovizionare pentru clienți, oferind soluții logistice integrate care conectează eficient România cu coridoarele maritime și terestre principale ale Europei”, a declarat Rashid Abdulla, CEO și Director General DP World Europa.

Pe lângă serviciile de manipulare și depozitare ale containerelor, noul terminal oferă și servicii vamale, aspect ce îmbunătățește procesul logistic pentru clienți, permițând o gestionare mai rapidă și mai eficientă a mărfurilor importate sau destinate exportului.

În plus, beneficiind de o legătură feroviară de 2,8 km și de manevre feroviare interne de 2,5 km, care facilitează accesul și manipularea eficientă a mărfurilor transportate pe calea ferată, terminalul oferă și servicii de transport feroviar de noapte pe ruta Constanța – Aiud. Terminalul din Aiud va fi legat de cel maritim din Constanța cu un serviciu de transport feroviar regulat, iar trenurile operate vor avea ca destinație sau origine toate marile hub-uri din Europa.

DP World a investit peste 250 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând și granturi din partea UE. În 2024, DP World își propune să își extindă activitățile și serviciile, consolidându-și astfel poziția în sectorul logistic și portuar din Europa Centrală și de Est. “La aniversarea a 20 de ani de activitate în România, suntem mândri să aducem un avantaj semnificativ economiei regionale și să contribuim la transformarea infrastructurii logistice locale. DP World continuă să inoveze și să investească în soluții care să redefinească eficiența și conectivitatea în comerțul global”, a adăugat Cosmin Cârstea, CEO DP World România.

Noua investiție vine în contextul altor inițiative majore, cum ar fi noi facilități lansate în hub-ul companiei din Constanța, incluzând un terminal project cargo și un terminal RO-RO, dar și startul lucrărilor pentru o nouă platformă multi-transport, care se va inaugura în 2025. Investițiile cumulate ale acestora se ridică la peste 115 milioane de euro. Aceste noi dezvoltări sunt proiectate nu doar să sprijine creșterea continuă a portului Constanța ca principal hub logistic din regiune, dar și să asigure României un rol crucial în rețeaua de distribuție și comerț european.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut