DP World a raportat o creștere cu 5% a volumului comerțului gestionat de cele două centre ale sale din Marea Britanie anul trecut, ajutată de un lanț de aprovizionare în expansiune.

Numai London Gateway a raportat o creștere cu 14% a volumelor la 2.053.000 TEU – prima dată când a depășit 2 milioane de unități într-un an. Astfel, DP World și-a consolidat poziția de al doilea cel mai mare terminal de containere al Marii Britanii.

Împreună cu Southampton, cele două terminale au gestionat un record de 3.850.000 TEU, comparativ cu 3.675.000 în 2021, potrivit Motor Transport.

„Ajutăm fluxul comercial pe tot globul și această performanță arată capacitatea noastră de a ne îndeplini angajamentul de a stimula creșterea, de a sprijini afacerile, de a crea locuri de muncă și de a îmbunătăți standardele de viață în Marea Britanie”, a declarat Ernst Schulze, directorul executiv al DP World în UK. „Într-un deceniu, London Gateway se va ocupa probabil de până la 30% din comerțul containerizat al țării. Parcul său logistic centrat pe port va fi unul dintre cele mai mari din Europa, cu 12.000 de angajați și sprijinit de investiții într-un al doilea terminal feroviar și o nouă dană. La Southampton, investim în îmbunătățirea infrastructurii și în facilități de depozitare pentru clienți. Ne angajăm să-i extindem capacitatea și să îl transformăm într-unul dintre cele mai durabile porturi din Marea Britanie.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut