DP World a început construcția unui nou depozit speculativ de 119.000 de metri pătrați în parcul său logistic de 10 milioane de metri pătrați din London Gateway.

Compania dezvoltă noul depozit ca urmare a cererii „fără precedent” și a unui volum record de mărfuri gestionat de cele două hub-uri logistice din Marea Britanie, la London Gateway și Southampton, în prima jumătate a anului. Noul depozit ar trebui finalizat în T3 2023.

Oliver Treneman, director de dezvoltare a parcurilor la DP World din Marea Britanie, a declarat: „La London Gateway, avem spațiul, infrastructura și viziunea pentru a sprijini clienții pe măsură ce cresc. Noul spaţiu speculativ ar putea fi de interes pentru orice afacere în creștere care caută să se extindă sau să stabilească noi operațiuni.”

În ultimele 12 luni, patru noi chiriași importanți au închiriat la London Gateway’s Logistics Park. Transmec și Magnum s-au înscris la începutul acestui an, în urma știrii că London City Bond, un important furnizor de depozite din Regatul Unit, și Oasis Group, un furnizor de servicii de stocare securizată a informațiilor și datelor, se vor stabili și ele acolo, potrivit Logistics Manager.

Noua unitate va fi unul dintre cele mai durabile depozite construite până acum. Va avea o clasificare BREEAM „Remarcabil”, cu obiectivul de a oferi o reducere de carbon de 30% în timpul construcției și o reducere cu 40% a emisiilor de carbon operaționale.

Între ianuarie și iunie, London Gateway a înregistrat un volum de 1.013.000 TEU, o creștere cu 10% față de cea mai bună performanță semestrială anterior stabilită în a doua jumătate a anului 2021. Această performanță a contribuit la un volum record de mărfuri pentru porturile DP World din Marea Britanie, cu un total combinat de 1.937.000 TEU atunci când se ține cont de debitul de la Southampton, al doilea cel mai mare terminal de containere din Marea Britanie

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare