DP World a demarat lucrările de construcţie a celei de-a patra dane la nodul său logistic, aflat la 28 de mile în afara Londrei. Proiectul va costa 350 de milioane de lire sterline, iar construcția va fi finalizată până în 2024.

London Gateway constă dintr-un port de mare adâncime, un parc logistic și un terminal feroviar internațional. Adăugarea celei de-a patra dane va extinde capacitatea DP World din Londra cu o treime și va permite andocarea a până la patru nave simultan. „Sunt încântat că am făcut următorul pas în livrarea noii dane și am respectat angajamentul nostru de a investi și de a regenera zonele în care ne desfășurăm activitatea. În următorii 10 ani, am alocat încă un miliard de lire sterline de investiții în această țară”, a declarat Ernst Schulze, directorul executiv al DP World UK.

Firma de construcții și inginerie civilă McLaughlin and Harvey a primit contractul pentru a urmări construcția danei. Directorul de inginerie civilă, Seamus Devlin, a descris dana suplimentară drept o „piesă vitală a infrastructurii naționale”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare