Odată cu înmulţirea cazurilor de coliziuni din spate, pe autostrada germană A2 au avut loc joia trecută activităţi de control al păstrării distanţei minime faţă de vehiculul din faţă, folosind o dronă.

O dronă a Poliției a survolat deasupra tronsonului de autostradă dintre Brandenburg și Potsdam, unde au fost trasate linii speciale pentru a determina distanța corectă. Pentru camioanele de peste 3,5 tone, aceasta trebuia să fie de cel puțin 50 de metri faţă de vehiculul din față. Din păcate, 21 de șoferi nu au îndeplinit această condiție și au fost nevoiți să accepte amenzi de cel puțin 80 de euro, notează 40ton.net.

Tipic pentru acest control, drona a fost folosită doar pentru înregistrarea neregulilor. Apoi, fiecare vehicul a trebuit oprit folosind o patrulă la sol clasică. În acest caz, camioanele au fost duse la parcarea Grebser Heide, unde au fost efectuate toate formalitățile și au fost posibile și verificări suplimentare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare