Furnizorul de soluții de ambalare, DS Smith Packaging, își extinde prezența inovatoare pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de Euro în fabrica sa de la Ghimbav. Lucrările, care urmează să fie finalizate până la sfârșitul lui 2023, vor susține obiectivele de sustenabilitate ale clienților, precum și reducerea emisiilor de carbon ale fabricii.

Investiția va sprijini înlocuirea continuă a materialelor plastice problematice alături de clienți, va crește capacitatea de producție cu peste 20% și va îmbunătăți semnificativ productivitatea. Investiția face parte din strategia ambițioasă a DS Smith Packaging de creștere în Europa de Est, consolidându-i poziția pe piaţa furnizorilor de soluții de ambalare sustenabile în regiune și generând valoare adăugată pentru clienții și partenerii săi.

În conformitate cu angajamentul DS Smith față de sustenabilitate, această investiție va susține obiectivul companiei de a atinge Net Zero emisii de CO2 până în 2050. Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% și emisiile cu 210 t de CO2 pe an prin introducerea unei funcționalități de optimizare a aburului în mașina de producție a cartonului. Mai mult, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030. De asemenea, DS Smith a introdus tehnologii avansate de gestionare a deșeurilor care reduc consumul de energie electrică al unității cu aproximativ 10%.

Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est, a declarat: „Investiția de 13 milioane de euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluții inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piața din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susținem mai bine clienții în îndeplinirea cerințelor de sustenabilitate. De asemenea, investiția va contribui și mai mult la decarbonizarea operațiunilor și la accelerarea soluțiilor circulare, susținând ambiția noastră de a dezvolta soluții de ambalare sustenabile.”

Investiția va include instalarea unor echipamente care vor crește capacitatea de producție cu peste 20% și vor introduce progrese tehnologice, cum ar fi imprimarea Flexo HD cu 7 culori și ștanțarea de precizie. Aceste progrese tehnice vor consolida în continuare portofoliul DS Smith pe piața din România și vor sprijini clienții să își atingă obiectivele de mediu și să își optimizeze costurile.

Christian Schmidt, Director General DS Smith Packaging România, a declarat: „Suntem încântați de investiția semnificativă care ne îmbunătățește capabilitățile echipamentelor și capacitatea de producție. Aceste îmbunătățiri încurajează echipa noastră să dezvolte modele de ambalaje inovatoare, conferă un control al calității îmbunătățit, pentru minimizarea risipei și livrează grafică de ultimă generație. De asemenea, tehnologiile avansate ne permit să abordăm în mod eficient cerințele provocatoare de sustenabilitate.”

Configurarea îmbunătățită a zonelor de producție și depozitare sporește eficiența procesului de fabricare, aliniindu-se la tendințele locale și europene de sustenabilitate. Acest efort contribuie la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2 definite în strategia Now & Next a DS Smith.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut