DSV a construit un nou centru logistic de 16.000 m2 împreună cu Jungheinrich la sediul său din Vestby, la sud de Oslo. Noua clădire constă dintr-un depozit complet automatizat cu 35.000 de locații pentru paleți, operat de nouă AGV-uri pentru culoare înguste, fără operator, EKX 516a de la Jungheinrich. Soluția logistică include, de asemenea, 25.000 de locații suplimentare de paleți într-un depozit operat manual.

Operațiunea Vestby a DSV a fost proiectată pentru cinci zile de lucru pe săptămână, în două schimburi. Utilajele Jungheinrich EKX 516a sunt echipate pentru procesele de încărcare manuală la sfârșitul unui schimb de lucru. Acestea se mișcă automat pe cele 32 de culoare de 80 m din depozitului cu înălțime de 10 m. Jungheinrich a furnizat, de asemenea, software-ul Warehouse Control System (WCS), care comunică cu sistemul de gestionare a depozitelor DSV printr-o interfață.

Din punct de vedere tehnic, punctul culminant în Vestby constă într-o combinație inteligentă: paleții sunt introduși manual în depozitul automat, fără tehnologia transportoare care consumă spațiu, economisind astfel timp, bani și spațiu. Mărfurile sunt apoi aduse la punctele de control de către reach trucks-urile acționate manual din seria ETV Jungheinrich, înainte de a fi depozitate automat în depozitul high-bay. „DSV investește continuu în eficiența și optimizarea proceselor sale logistice. Cooperarea de lungă durată cu Jungheinrich a fost factorul decisiv în câștigarea contractului pentru compania din Hamburg”, spune Ulf Erik Kruger Solheim, Managing Director la DSV Solutions AS, despre strategia din spatele proiectului de automatizare din Norvegia.

De la primirea comenzii în noiembrie 2019, Jungheinrich lucrează ca antreprenor general la soluția completă – de la planificare și implementare, la serviciul ulterior de asistență pentru clienți. Nici pandemia și nici închiderile temporare de frontiere la nivel european nu au putut descuraja desfăşurarea proiectului. „Covid-19 a prezentat provocări în coordonarea resurselor. Fără colaborarea constructivă dintre DSV și Jungheinrich, ar fi fost imposibil să depășim aceste provocări. Valorificând punctele forte ale ambelor companii, aliniate cu soluția inovatoare a lui Jungheinrich, am reușit să rezolvăm problemele din mers”, a comentat Steve Richmond, director de sisteme logistice la Jungheinrich UK.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut