DSV intenționează să construiască noi depozite în Portul Mării Nordului; astfel, Grupul danez de logistică și portul flamandoolandez își extind cooperarea. DSV are deja un centru logistic în partea belgiană a Portului Mării Nordului pentru depozitarea și distribuția de mărfuri din sectorul sănătății și industria chimică.

Pe un teren de 18 hectare vor fi construite spaţii logistice de 100.000 m2 pentru depozitarea și distribuirea mărfurilor pentru diverși clienți. Această nouă investiție va fi realizată la Kluizendok, pe malul stâng al părții flamande a Portului Mării Nordului. De aici, mărfurile pot fi transportate către și dinspre hinterlandul european prin transport rutier, cu nave maritime, pe căi navigabile interioare sau pe calea ferată.

Cu noua construcţie, DSV dorește să îmbunătățească și să extindă posibilitățile clusterului său de la Gent, inclusiv în domeniul activităților logistice cu valoare adăugată și al automatizării proceselor. Clădirea, potrivit transportmedia.be, va conține spații de depozitare cu temperatură controlată, cu zone de temperaturi de 2-8°C, -20°C, -40°C și -80°C.

Investiția a fost perfectată în timpul unei întâlniri între reprezentanţii Portului Mării Nordului și DSV la Hedehusene, Danemarca.

Portul Mării Nordului este un port vest-european care se întinde pe mai mult de 60 km, 9.100 de hectare, în două țări: Belgia și Olanda. Datorită locației sale, portul este accesibil direct pentru navele maritime, ceea ce aduce beneficii comerțului global. În plus, multimodalitatea și diversitatea mărfurilor fac din Portul Mării Nordului un important nod european: al treilea ca importanţă în ceea ce privește valoarea adăugată și al nouălea în ceea ce privește traficul de marfă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare