Furnizorul internațional de servicii de transport și logistică DSV va deschide o nouă locație în Neustadt bei Coburg,Bavaria Superioară. DSV a închiriat o proprietate de 40.000 m2, care va completa rețeaua de aprovizionare a magazinelor dm-drogerie markt din vara lui 2024. Din iulie, articolele retailerului vor fi în stoc și apoi distribuite la nivel național.

Locația DSV Neustadt bei Coburg completează locațiile existente pe harta logistică pentru partenerul său dm-drogerie markt. „Neustadt este un plus sensibil: de aici putem ajunge cu ușurință la cele 41 de centre locale de transbordare pentru aprovizionarea magazinelor dm din întreaga Germanie”, spune Rolf Wetzel, Senior Director, Retail Distribution & Services la DSV. „În acest fel, putem distribui cantități suplimentare magazinelor dm și, de asemenea, putem sprijini creșterea regiunii din jurul Neustadt.”. Compania se așteaptă la aproximativ 100-120 de mișcări de camioane pe zi la locația din Neustadt. Prima intrare de marfă este planificată pentru începutul lui iulie.

Christian Bodi, Managing Director de Logistică la dm-drogerie markt, adaugă: „Creșterea noastră organică, ajunsă acum la peste 2.100 de magazine dm în Germania, face necesare noi capacități logistice pentru a aproviziona în mod fiabil și durabil magazinele dm cu articole. Suntem mândri de cooperarea profesională și de încredere cu DSV, dezvoltatorul imobiliar GLP și orașul Neustadt bei Coburg. Buna cooperare ne permite să integrăm locația în rețeaua noastră într-un timp relativ scurt.”

De acum și până în vara lui 2024, compania daneză va angaja 350 de lucrători la noua locație. „Lucrăm în 2 și 3 schimburi, cu un timp de lucru de 37,5 ore pe săptămână”, spune Thomas Lange, director și manager de zonă la DSV.

DSV are în prezent aproximativ 6.000 de angajați în 72 de locații din Germania. DSV este responsabilă de transportul către cele peste 2.100 magazine dm din toată țara din centrele de distribuție operate de dm-drogerie markt și DSV. Într-o zi, peste 15.000 de paleți sunt expediați în medie din locații din toată țara în peste 800 de camioane.

DSV și dm au un parteneriat de 37 de ani. Centrul logistic de aproximativ 40.000 m2 va fi predat DSV la începutul lunii mai 2024 și va avea o serie de măsuri de sustenabilitate. Este planificată instalarea unui sistem fotovoltaic pe acoperiș, clădirea va fi încălzită cu o pompă de căldură aer-aer, vor fi amenajate 18 stații de încărcare a mașinilor electrice și clădirea va fi dotată cu iluminat LED.

FOTO: Newsroom.dm.de

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut