DSV folosește un nou spaţiu de depozitare gigant de 95.000 m2 în Hedehusene, Danemarca. Împreună cu celelalte clădiri ale DSV, noul depozit va face parte dintr-unul dintre cele mai mari centre logistice din regiunea nordică, ce va avea până la sfârșitul lui 2022 o suprafaţă de 231.500 m2.

Noua clădire va fi cea mai mare de pe terenul DSV din Hedehusene, care găzduiește și sediul global al companiei. De asemenea, este de așteptat ca un al patrulea stoc de circa 38.000 m2 să fie finalizați până la sfârșitul anului. „Este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de depozitare și logistică din Danemarca din ultimii ani. Cea mai nouă clădire este imensă. Depozitul este împărțit în mai multe secțiuni, astfel încât să putem sprijini tipuri diferite de clienți la scară largă privind nevoile de depozitare şi distribuţie”, a spus Marcel Blomjous, director DSV Solutions Denmark.

În procesul de construcție, s-a pus accentul pe durabilitate, iar o soluție inovatoare de baterii este în prezent testată pentru a stoca energia din celulele solare ale clădirii.

În depozitul de 95.000 m2 este instalată cea mai mare soluție AutoStore a DSV, în care roboții colectează eficient mărfurile într-o rețea tridimensională, după care le livrează la stația de ambalare acționată manual. Soluția AutoStore este potrivită atât pentru companiile mari de comerț electronic, cât și pentru cele mici, care trebuie să aibă capacitatea de a crește și reduce rapid stocul în funcție, de exemplu, de cerere și de anotimpuri.

Alte părți ale clădirii au instalații de refrigerare și congelare certificate GMP și GDP. Acest lucru permite companiilor din domeniul sănătății cu cerințe de depozitare foarte stricte să își manipuleze produsele în conformitate cu regulile aplicabile și în mai multe zone de temperatură care coboară până la -80 de grade Celsius. „În planificarea clădirii, a fost important să creăm facilități versatile care să poată servi mai multor tipuri de nevoi ale clienților”, a mai spus Marcel Blomjous.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare