DSV a ajuns la un acord pentru achiziția companiilor de transport și logistică S&M Moving Systems West și Global Diversity Logistics, din SUA. Acest pas va consolida poziția DSV în industria semiconductorilor, se va alinia cu noile operațiuni Phoenix-Mesa Gateway Airport și va sprijini creșterea serviciilor transfrontaliere ale DSV către America Latină. Tranzacțiile sunt de așteptat să fie finalizate în aprilie 2023, fiind acum în așteptarea tuturor formalităților legale.

Cu sediul în Phoenix și Chandler (Arizona), S&M Moving Systems West și Global Diversity Logistics sunt conduse de aceeași familie. Companiile au în total 130 de angajați și operează în 11 locații din Oregon și Arizona, oferind servicii de transport rutier intern de marfă, transport aerian și maritim internațional, depozitare, logistica târgurilor și soluții specializate pentru industria semiconductorilor. „Avem o prezență puternică în SUA, iar aceste achiziții ne consolidează poziția, competențele și serviciile. Ele oferă, de asemenea, acces la o moștenire puternică și o mulțime de cunoștințe și experiență în industria semiconductorilor”, spune Niels Larsen, președinte DSV Air & Sea US.

Aceste achiziții sunt în concordanță cu strategia de creștere a DSV. Ele reprezintă un pas important pentru operațiunile DSV în SUA și combinarea acestor organizații va avea ca rezultat mai multe beneficii pentru toate părțile. „Am devenit parte a celui de-al treilea furnizor global de logistică și am obținut acces la o rețea extinsă, platforme digitale și oferte cuprinzătoare de servicii. Acest lucru ne va permite să ne sprijinim clienții prin îmbunătățirea soluțiilor și capabilităților existente. Căutăm nerăbdător să ne alăturăm DSV și să ne reunim expertiza, activele și, nu în ultimul rând, oamenii”, spune Brooke Todare, președinte, Global Diversity Logistics.

Achizițiile S&M Moving Systems West și Global Diversity Logistics merg mână în mână cu noile operațiuni ale DSV Phoenix-Mesa Gateway Airport și cu extinderea charterului aerian în Arizona. Cererea clienților pentru servicii către America Latină continuă să crească, iar aceste achiziții vor sprijini dezvoltarea serviciilor transfrontaliere ale DSV și vor oferi clienților o poartă suplimentară către America Latină. „Ne-am extins recent operațiunile transfrontaliere pentru a facilita comerțul în creștere dintre SUA și Mexic. În prezent, sprijinim o gamă largă de clienți din diverse industrii și acum putem oferi o alternativă de încredere la Miami. Cu două porți oficiale în America Latină, suntem mai bine poziționați să sprijinim nevoile clienților, în special în perioadele aglomerate”, spune Robert Greene, vicepreședinte executiv, DSV Road US.

Arizona devine, de asemenea, un centru de vânzare și producție de vehicule electrice, iar infrastructura suplimentară și forța de muncă a acestor achiziții vor ajut DSV să ofere soluții suplimentare pentru clienții existenți. „Odată cu aceste achiziții, vom câștiga 130 de noi colegi, active de transport suplimentare și peste 1 milion m2 de centre logistice. Acest lucru ne va consolida operațiunile din SUA și ne va oferi potențialul de a dezvolta în continuare afacerea de logistică contractuală în aceste regiuni”, spune Michael Marlow, președinte, DSV Solutions US.

Părțile au convenit să nu dezvăluie prețul de cumpărare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut